Регистрация

Плосък хляб с розмарин, зехтин и чесън

Плосък хляб с розмарин, зехтин и чесън
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3070

Обезкостени маслини украсяват топлия ви домашен хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. инстантна мая
  • 1 и 1/3 чаша топло мляко
  • 1 ч.л. пудра захар
  • 375 гр обикновено брашно
  • 1 с.л. трапезна сол
  • 4 с.л. зехтин
  • едра морска сол
  • ¼ чаша пресен розмараин
  • 8 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 100 гр маслини, обезкостени и на половинки

Начин на приготвяне:

1. Сложете маята, захарта и млякото в купа и разбъркайте. Оставете настрани на топло място за 5 минути, докато шупне.

2. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете брашното, солта, олиото и маята в купа и бъркайте, докато получите гладко тесто. Замесете на леко набрашнена повърхност за 5 минути или докато стане гладко и еластично, добавете още брашно, ако лепне.

3. Върнете в купата, покрийте с кърпа и оставете на топло за 30 минути, или докато тестото удвои размера си.

4. Сложете тестото на леко намазнена тава.

5. Поръсете с розмарин, зехтин, чесън и едра морска сол.

6. Печете 15-20 минути или докато стане златисто. Готово е.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта