Шоколадов хляб с тиквички
Домашен сладък хляб със зеленчуци и екзотични аромати.
Необходими продукти:
- 1 3/4 ч.ч. пшенично брашно
- 1/4 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. какао на прах
- 1 ч.ч. кафява захар
- 3/4 ч.ч. ванилова захар (или обикновена захар)
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 с.л. канела
- 1/2 с.л. индийско орехче
- щипка карамфил
- 1/4 ч.л. сол
- 3 яйца, леко разбити
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. ябълков сос
- 1/4 ч.ч. мед
- 3 с.л. ванилово соево мляко или 1 с.л. ванилия
- 2 1/4 ч.ч. настъргани, необелени тиквички (2 големи тиквички)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС и пригответе две тавички за хляб.
2. Смесете сухите съставки в голяма купа и заделете.
3. След това смесете останалите съставки, без тиквичките, в друга купа.
4. Направете кладенче в центъра на купата със сухата смес и налейте, като разбърквате, течната смес. Разбъркайте до смесване и сложете тиквичките. Разбъркайте и по желание добавете шоколадов чипс, настъргани моркови или сладки картофи, стафиди или печени орехи.
5. Печете за около час - клечка за зъби, пъхната в средата, трябва да излиза чиста.
6. Извадете и охладете в тавичката за около 15 мин. Прокарайте нож по стените на съда и извадете хляба.
7. Увийте го в чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади за цяла нощ преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ