Регистрация

Плодородни лозови сарми за Бъдни вечер



Плодородни лозови сарми за Бъдни вечер
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2601

Лозови сармички с праз лук, ориз, леща и сушени кайсии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.12.2016

Пълним лозови листа с ароматна постна смес от варива, зеленчуци и подправки, за да си сготвим едно вкусно постно ястие. Първо се запържва праз лук, овкусен с мента, канела, индийско орехче, сол и пипер. Към него се добавят наситнени сушени кайсии, а след известно време готвене - накиснати във вода и отцедени зелена леща и бисерен ориз. С тази плънка завиваме лозови сармички, който къкрят в лимонена вода около 40 минути. след това ястието е готово. Може да се хапва както топло, така и студено.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта