Лозови сармички с ориз
Постни сарми с лук и магданоз.
Необходими продукти:
- ½ кг лук
- 2 ч.ч. зехтин
- 200 г ориз
- ½ кг лозови листа
- сол
- пипер
- копър
- магданоз
- мента
- лимон
Начин на приготвяне:
1. Отцедете лозовите листа.
2. Сотирайте лука в половината олио до златисто.
3. Прибавете ориза, сол, пипер, магданоз, копър и мента на вкус и налейте 1/2 ч вода.
4. Варете до абсорбиране на водата.
5. Сложете равномерно количество от плънката с ориз във всяко листо - може да използвате лъжичка - и навийте на руло, като подпъхнете крищата, за да не излиза пълнежът.
6. В голяма тенджера подредете сармичките плътно една до друга.
7. Покрийте ги с чиния, за да не се развият.
8. Прибавете останалото олио, 2 ч.ч. кипяща вода и лимоновия сок.
9. Варене на слаб огън до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ