Регистрация

Пилешко филе кебап с вино и соев сос

Пилешко филе кебап с вино и соев сос
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1303

Винен кебап с пилешко и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки гърди
  • сол и пипер
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 50 г масло
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. брашно
  • 100 мл червено вино
  • 200 мл пилешки бульон или вода
  • 2 с.л. каперси
  • кимион
  • китка магданоз
  • варен бял ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на пържоли. Обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечатайте на силен огън за по около 3-4 минути от страна на наребрен тиган или тиган с незалепващо покритие.

2. Лука наситнете. Сгорещете в тенджера 1 с.л. от маслото и 2 с.л. зехтин. Запържете лука и щом стане прозрачен добавете виното. Гответе няколко минути на умерен огън. Добавете доматеното пюре и брашното и бъркайте докто бучките се разпаднат.

3. Налйете бульона, добавете кимион и соев сос, вкарайте останалото масло и изчакайте соса да закъкри. След това върнете мръвките в ястието.

4. Гответе 10 минути под капак, добавете каперсите и половината от наситнения магданоз. Гответе още 5-8 минути.

5. Махнете от огъня и разпределете месата в индивидуални порции. Добавете бял ориз или картофено пюре. След това залейте частта с месото със соса от готвенето му и поръсете с пресен наситнен магданоз.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта