Регистрация

Пиле в бяло вино с оризова гарнитура

Пиле в бяло вино с оризова гарнитура
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1042

Пилешко с ориз във винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле или пилешки бутчета (около 1,8-2 кг)
  • 1,4 л бяло вино
  • 3 дафинови лист
  • сол и пипер
  • 30 г джинджифил
  • листенца целина
  • 4 скилидки чесън
  • стебло праз лук
  • босилек по желание

За ориза:

  • 250 г ориз
  • 2 стебла праз лук
  • стебло целина
  • 700 мл пилешки бульон
  • сол и пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. канела по желание
  • олио
  • 50 г масло

За украсата:

  • семена нар
  • листа босилек
  • лимон

Начин на приготвяне:

1. Пилето порцирайте и прехвърлете в тенджера. Залейте с бялото вино и добавете нарязания на едро праз лук, листата целина, чесъна, рендосания джинджифил, дафиновите листа, зърна черен пипер, сол на вкус и по желание няколко листа босилек.

2. Кипнете и варете около 40 минути. След това извадете пилешкото и го подредете в тавичка. Прецедете винения сос и сипете около 1 черпак от него в тавата. Запечете на 200 градуса за 10 минути.

3. Захванете се с ориза като запържите наситнения праз лук в олио. Добавете и целината, гответе докато омекне и след това прибавете и ориза, предварително измит в цедка. Щом стане прозрачен, залейте с прецедения бульон и добавете вода (ако има нужда) до достигане на 700 мл течност. Овкусете със сол, пипер и по желание канела. Добавете масълце. Гответе до разваряване на ориза.

4. Поднесете пилешкото в порции с гарнитура от ориза. Украсете с резени лимон, семена нар и листенца босилек по желание.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта