Пиле Маргарита с моцарела и вино
Пилешки гърди във винен сос с песто, моцарела и чери домати - продуктите за пица Маргарита се настаняват върху крехко пилешко филе.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1,3 кг пилешки гърди/пилешко филе (4 големи и дебели сочни парчета)
- сол и пипер
- 120 мл бяло сухо вино
- 50 г масло
- 4 с.л. лимонов сок
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. риган
- 250 г моцарела (може на топка или от твърдите варианти за пица)
- 250 г чери домати
- 4 с.л. сос песто
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън и спложете 4-те парчета гърди вътре без да ги изтънявате. Поръсете горната страна със сол и пипер и оставете да се готвят 12 минути. Обърнете, отново овкусете с подправки и оставете за още 12 минути. След това извадете.
2. Докато чакате гърдите не губете време, ами измийте чери доматите и си ги разрежете на четвъртини. Изцедете си пресен лимонов сок. Нарежете моцарелата на малки кубчета.
3. В тигана от готвенето на пилешкото изсипете бялото вино и щом се подгрее добавете маслото. Бъркайте докато се разтопи и сипете лимоновия сок. Кипнете.
4. Добавете намачкания или минат през преса чесън и ригана. Оставете да покъкрят 2 минути.
5. Върнете пилешкото месо в тигана, полейте със соса и поставете отгоре кубчетата моцарела. Захлупете с капак и оставете да се готви 3 минути, докато моцарелата се стопи.
6. Върху разтопената моцарела на всяка гърда сложете по 1 с.л. песто, отгоре разпределете и чери доматите. Те вече ще изпопадат в соса, но не е фатално. Захлупете с капак и гответе още 2-3 минути.
7. Поднесете ястието топло със заливка от соса и гарнитура по избор. Ето как продуктите за пица Маргарита се разполагат върху нискокалорично пилешко месо, вместо върху тесто.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ