Регистрация

Пилешко с моркови по азиатски

Пилешко с моркови по азиатски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1598

Пържени пилешки гърди с моркови, лук и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди
  • 4 с.л. олио
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 350 г моркови
  • 1 голяма глава лук
  • 1 ч.л. оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 25 г масло
  • пресен магданоз или кориандър
  • бяло сусамено семе по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на ивички пряко на влакната.

2. Сгорещете олиото в тиган и изсипете вътре месото. Пържете докато мръвчиците абсорбират цялата мазнина.

3. Разтворете бульона в 100 мл вода и го изсипете в тигана. Оставете да се готви под капак.

4. Рендосайте моркова на едро ренде, лука наситнете. Изсипете при месото и махнете капака.

5. Добавете оцета и соевия сос и гответе докато водата почти изчезне.

6. Овкусете с черен и лют пипер, добавете сусам и наситнените пресни билки. Разбъркайте и махнете от огъня.

7. Докато е още топло добавете бучката масло и разбърквайте докато се разтопи. Вече е готово за сервиране.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта