Пилешко с моркови по азиатски
Пържени пилешки гърди с моркови, лук и масло.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- 4 с.л. олио
- 1 кубче пилешки бульон
- 350 г моркови
- 1 голяма глава лук
- 1 ч.л. оцет
- 3 с.л. соев сос
- сол и черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 25 г масло
- пресен магданоз или кориандър
- бяло сусамено семе по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на ивички пряко на влакната.
2. Сгорещете олиото в тиган и изсипете вътре месото. Пържете докато мръвчиците абсорбират цялата мазнина.
3. Разтворете бульона в 100 мл вода и го изсипете в тигана. Оставете да се готви под капак.
4. Рендосайте моркова на едро ренде, лука наситнете. Изсипете при месото и махнете капака.
5. Добавете оцета и соевия сос и гответе докато водата почти изчезне.
6. Овкусете с черен и лют пипер, добавете сусам и наситнените пресни билки. Разбъркайте и махнете от огъня.
7. Докато е още топло добавете бучката масло и разбърквайте докато се разтопи. Вече е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ