Кебап Уотсън с пилешки гърди
Средно | Порции 2
| Видяна: 2895
Домашни барбекю шишчета с мариновано пилешко.
Необходими продукти:
- 2 цели пилешки гърди
- 1/2 средна глава лук, нарязан (по желание)
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/4 ч.л. смляна канела (по желание)
- 1/4 ч.л. смляна куркума
- 1/2 ч.л. сушен кориандър
- 1/2 ч.л. кимион
- 1 скилидка чесън, нарязан
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. лимонoв сок (или 1 лимон, 1 лайм)
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 връзка кориандър
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти в стоманена или стъклена купа, освен пилешкото. Оставете да престои 15 - 30 мин.
2. Нарежете на кубчета пилешкото и го мариновайте в сместа за поне 4 ч.
3. Набодете месото на шишове и го изпечете на скара или на грила във фурната.
4. Печете до побеляване или до пълна готовност. Обърнете няколко пъти, колкото е необходимо да се изпече равномерно.
Най-важните съставки
канела, кимион, кисело мляко, кориандър, куркума, лимонов сок, лук, пилешки гърди, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 6 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ