Пилешко с карфиол, праз и кашкавал
Пилешки хапки в млечен сос с карфиол, праз лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 500 г пилешко филе
- 1 педия парче от стрък праз лук
- 100 г кашкавал
- листа копър и магданоз
- 2 яйца
- 125 мл мляко
- 3 с.л. брашно
- микс провансалски подправки или друга подправка по избор
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото месо на хапки и поръсете със сол и пипер. Оставете настрана.
2. Празия лук нарежете на тънки кръгчета, а карфиола разделете на съцветия и измийте. Ако цветчетата са големи, разполовете или ги разтроете.
3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, изсипете пилешките месца и бъркайте 3-4 минути до побеляване. Добавете розичките карфиол и бъркайте още малко. Овкусете със сол и пипер, намалете огъня и сложете капак. Оставете да се готвят 10 минути.
3. През това време чукнете яйцата в купа и ги разбийте с млякото. Рендосайте кашкавала и добавете половината при яйчената смес. Овкусете с провансалски подправки или друга подправка по желание (сух босилек, мащерка, чубрица, чесън на прах, риган). Разбъркайте хубаво.
4. Вдигнете капака, поръсете кръгчетата праз лук и размешайте добре. Залейте с млечния сос и поръсете останалото количество кашкавал отгоре. Сложете пак капака и гответе още 10 минути.
5. Наситнете листата копър и/или магданоз. Готовото ястие поръсете с тях за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ