Регистрация

Пиле с картофи и кашкавал на пай

Пиле с картофи и кашкавал на пай
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 650

Бърз пай на тиган от пилешки гърди с кашкавал, картофи и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди - замразени
  • 1 глава червен лук или 2 глави шалот
  • 400 г картофи
  • 2 малки или 1 голямо яйце
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 200 г кашкавал, моцарела за пици, чедър или друго твърдо сирене
  • 2-3 с.л. олио
  • 15 г масло
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Замразените пилешки гърди рендосайте на едро ренде както са си замръзнали. Прехвърлете в купа.

2. Обелете картофите, измийте и рендосайте пак на едро ренде. Отцедете с ръце от водата и добавете при пилешкото.

3. Овкусете със сол, пипер и риган и чукнете яйцата. Разбъркайте.

4. Рендосайте и избраното от вас твърдо сирене на същия размер, добавете при останалите продукти и размешайте финално.

5. В тиган с незалепващо покритие и диаметър 20-24 см. сипете олиото и добавете маслото. Пуснете на умерен огън. Щом маслото се разтопи, изсипете отгоре сместа и заравнете с шпатула. Оставете да се готви под капак на среден котлон 15 минути.

6. С помощта на чиния обърнете ястието и върнете в тигана за още 10 минути.

7. Извадете, поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте. Можете да разполовите за две порции или да нарежете на триъгълници.

 

Източник: YouTube/Deutsche Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта