Български пататник
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 3315
Това е вариантът на фурна на българския пататник.
Необходими продукти:
- 5 големи картофа
- 2 яйца
- 200 г кашкавал, отцедена и настъргана
- сол
- черен пипер
- смляно индийско орехче
- смлян червен пипер
- пресен магданоз, едро нарязан
- 2 с.л. пармезан или още кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите с кората до омекване.
Отцедете ги и оставете в хладилника за една нощ.
На следващия ден обелете и сложете картофите в купа, добавете яйцата, кашкавала и подправките без червения пипер.
Изсипете в леко намазнена тавичка за печене, поръсете с пармезан/кашкавал, червен пипер, малко зехтин и печете на 200°С около 15 мин. в предварително загрята фурна.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ден
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ