Регистрация

Български пататник

Български пататник
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3315

Това е вариантът на фурна на българския пататник.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 големи картофа
  • 2 яйца
  • 200 г кашкавал, отцедена и настъргана
  • сол
  • черен пипер
  • смляно индийско орехче
  • смлян червен пипер
  • пресен магданоз, едро нарязан
  • 2 с.л. пармезан или още кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

Сварете картофите с кората до омекване.

Отцедете ги и оставете в хладилника за една нощ.

На следващия ден обелете и сложете картофите в купа, добавете яйцата, кашкавала и подправките без червения пипер.

Изсипете в леко намазнена тавичка за печене, поръсете с пармезан/кашкавал, червен пипер, малко зехтин и печете на 200°С около 15 мин. в предварително загрята фурна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта