Странджански гоздби - риба в листа, български катми и зелена баница
Трудно | Порции 3-8
| Видяна: 4559
Баница със сирене, лапад и спанак и големи палачинки с домашен мармалад.
Епизод 161 - Сезон 2
Дължина: 24:20
Излъчено на: 2012-05-01 11:30
Днес ще готвим страндженски манджи:
- Зелник по странджански - топла ароматна баница с домашни точени кори и плънка от краве сирене, спанак и лапад.
- Странджанска лопушка - прясна риба със сланина, обвита в листа и зеленчуци и печена на бавен огън.
- Народни катми с жива мая, поднесени със сладко от каквото ви хрумне.
Най-важните съставки
брашно, бяло вино, вода, девесил, джоджен, домат, жълтък, захар, кисело мляко, копър, лапад, лук, масло, мая, мляко, моркови, олио, оцет, прясна мая, сирене, сирене фета, сладко от дюли, сладко от малини, сладко от сливи, сладко от ягоди, сладководна риба, сламурено сирене, сланина, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, сол и пипер, спанак, тиквички, хлебна сода, червен пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ