Пилешки шишчета със зеленчуци на грил
Шишчета от пилешко с лук, чушка и домат.
Пилешките шишчета могат да бъдат и сочни, ако се направят в компанията на зеленчуци и се използва месо от бутчета без кожа. Именно такава рецепта откриваме в канала Dazzle Spoon, като в допълнение шишовете се пекат на скара, за да имат онзи незаменим въглищен аромат.
Ако ще използвате дървени шишове, ги накиснете предварително във вода за около час, за да не загорят. Пържоли от бут се обтриват със сол и пипер и се режат на хапки. Отделно на едро се реже лук, чушка и домат. Реди се на клечката като се редува - лук, домат, чушка, месо, лук, домат и т.н. до изчерпване на количествата. Добре е да се започва и завършва с лук.
Наредените шишчета можете да оставите да се овкусят преди печене, затова ще е по-хубаво да подготвите предварително. Посолете преди печене и покапете с малко олио или намажете с мазнина скарата. А след това врътнете от всички страни за по 2 минути и ястието е готово. Можете да сервирате с гарнитура от картофки и доматен сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ