Вълчи шишове с мариновано свинско
Шишчета със свинско в марината.
Необходими продукти:
- 500 г свински врат
- 500 г свинска плешка
- 4 с.л. барбекю сос или кетчуп
- 4 с.л. соев сос
- 1 с.л. мед
- 4 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. лют сос по желние
Начин на приготвяне:
1. Месото и от двата типа нарежете на сравнително еднакви по размер кубчета със страна окло 2,5 см.
2. Смесете в купа соевия сос с намачкания чесън, барбекю соса, меда, кимиона и лютия сос. Изсипете месцата в маринатата, разбъркайте и покрийте с нарязан на едро лук. Оставете да се маринова между 2 и 24 часа.
3. Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете във вода. Ако пък сте на метални - намазнете ги хубаво. Взимайте по мръвка, като редувате видовете - по-постен и сух врат с по-мазничка плешка. Редете, като можете да боднете и по парче лук тук-там, ако се задържа на шиша.
4. Вариантите за печене са два - на грил тиган или скара и на фурна. По-вкусно е на грил или скара, като чалъмът е да сгорещите силно и да намазните добре тигана или скарата. След поставяне на месото температурата се намалява и се изпича от всички страни за по около 2- минути. На фурна се пече около 30 минути на 180 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ