Регистрация

Пилешки рулца със сирене и гъби

Пилешки рулца със сирене и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10051

Пълнени пилешки гърди със спанак и рикота.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама спанак
  • 2 бр. пилешки гърди
  • 200 грама сирене рикота или 150 гр бяло сирене
  • 100 грама кашкавал
  • черен пипер на вкус
  • морска сол на вкус
  • 3-4 супени лъжици олио
  • 100 лм бяло сухо вино
  • 50 мл коняк
  • 50 мл вода
  • сока на един лимон
  • 7-8 гъби печурки

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се начукват в плик (за да не се разкъсат) и се подправят със сол и черен пипер на вкус.

Почистваме и нарязваме спанака. Задушаваме го за 2-3 минути с две лъжици олио, докато леко омекне. Махаме го от котлона и добавяме рикотата (или натрошеното бяло сирене), както и настъргания на едро кашкавал.

Върху приготвените пилешки гърди поставяме от спаначената смес. Завиваме ги на руло и на места защипваме с клечки за зъби, за да не изтече от плънката.

В тавичка, предварително намазана с олио, подреждаме  рулцата, заливаме ги с течните съставки (лимоновия сок, коняка, виното, водата) и печем във фурна, загрята на 200 градуса около 40 минути. Десет минути преди да ги извадим, около тях поставяме цели гъбите, които ще ползваме за гарниране на ястието.

пълнени пилешки гърди с бяло сирене и зеленища

Спанак с пармезан в пилешко месце

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта