Пилешки рулца в бекон върху картофи
Вечеря с пилешко и картофи или рулца от пилешко месо в бекон с плънка от кисели краставички и кашкавал, изпечени върху картофена гранитура с червен лук.
Необходими продукти:
- 6 пилешки пържоли от бутче без кост и кожа
- сол, червен и черен пипер
- 2 с.л. майонеза или гъста млечна незаквасена готварска сметана
- 3 кисели краставички
- 6 парчета кашкавал или друго жълто твърдо сирене (парчетата да са с приблизителни размери 6 на 2 на 2)
- 12 ленти бекон
- 800 г картофи
- риган, розмарин или мащерка - каквато подправка харесвате за картофи
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- 1 глава червен лук
- листа пресен копър или магданоз за поръсване след изпичане
Начин на приготвяне:
1. Пържолите поръсете двустранно със сол, червен и черен пипер и обтрийте. След това начукайте, за да се изтънят.
2. Разбъркайте майонезата или сметаната с 2 намачкани скилидки чесън и залейте. Разбъркайте с ръце.
3. Картофите обелете и нарежете на шайби. Прехвърлете в тава, овкусете със сол, пипер и любимата ви подправка за картофи. Разбъркайте олиото с 2 намачкани скилидки чесън и залейте картофите. Разбъркайте ги отново.
4. Червения лук нарежете на кръгчета, разделете ги и поръсете върху картофите.
5. Взимайте пилешка пържола, поставайте в средата й по резен кашкавал и по половинка краставичка и завивайте на руло.
6. Сложете два слайса бекон на дъска с отстояние един от друг. Поставете пилешкото руло върху първия слайс в единия му край и завъртете, за да се опакова рулото до средата. След това поставете върху втория бекон и завъртете, за да се опакова докрай. Можете да фиксирате краищата с клечки за зъби.
7. Увийте така и 6-те пържоли. След това подредете руладините върху лука над картофите в тавата.
8. Покрийте съда с капак или алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути.
9. След изпичане разгърнете и поръсете с наситнени листа прясна билка и сервирайте. Във всяка порция сложете по 1 цяла руладина и една разполовена. Сипете и от картофите с лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ