Панирано пилешко със сирена и босилек
Печени пилешки гърди с доматен сос, моцарела и спанак.
Лесно и бързо семейно основно с печено пилешко, спанак, няколко вида сирена и аромат на босилек показват майсторите на Tasty. Ястието е крехко и сочно, питателно и много вкусно, пък и не отнема много време за направата си, което го превръща в прекрасна делнична вечеря. Ето и как се приготвя:
Пилешкото филе се изтънява и овкусява, за да бъде основа на руладини. В тиган се сгорещява мазнина, а в нея се запържва наситнен чесън, спанак, рикота и пармезан. След това с получената запръжка се пълнят рулцата. Завиват се и се овалват в разбито яйце и после в хлебни трохи или галета. Пече се, за да е по-здравословно. А малко преди да бъде окончателно готово, рулцата се намазват с доматен сос и върху тях се поставя по шайба моцарела. Допича се за 5 минути и е готово за сервиране.
А ако се чудите за гарнитурата - запечете картофи в отделен съд при пилешкото. Може би ще им отнеме 10-тина минути отгоре като време за готвене. Ако искате да видите точните продукти и пропорции - кликнете ТУК. Видеото ще ви покаже как нагледно се готви ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ