Пилешки рулца в бекон с босилек
Пилешки рулца с кашкавал и босилек.
Необходими продукти:
- 2 цели пилешки гърди
- 16 ленти бекон
- 32 листа босилек
- 8 плочки сирене за сандвичи (или ленти кашкавал)
- сол и пипер
За соса:
- 80 г масло
- 4-6 скилидки чесън
- риган на вкус
Начин на приготвяне:
1. Всяка от пилешките гърди разделете на лява и дясна и после всяко от парчетата разполовете през средата на дебелината, за да се получат тънки и големи месца. От цялото количество трябва да ви излязат 8 тънки пържоли.
2. Обтрийте пилешките шницели със сол и пипер.
3. Сложете по плочка сирене, върху него разпределете 3 листа босилек и завийте на руло.
4. Всяко руло облицовайте с по 2 ленти бекон. Застопорете с клечки за зъби.
5. Разтопете маслото и смесете с намачкания на паста чесън, малко сол и пипер и риган. Намажете рулата и малка тавичка, в която ще се готвят.
6. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.
7. Сервирайте топли със заливка от останалия маслен сос и подходяща гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ