Пилешки крилца в пикантна марината
Печени пилешки крилца със сос.
Необходими продукти:
- 1,8 кг пилешки крилца, разделени на порции, почистени откъм краищата
- 1 голяма бутилка лют сос
- 1 кубче масло
- 2 с.л. течен пушек или сос барбекю
- 1 с.л. сос Уорчестършир
- 1¼ ч.л. счукан чесън
- ¼ ч.л. сол
- ¼ ч.л. пипер
- 3 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете много добре пилешките крилца.
2. Овкусете с малко сол и ги изпържете на няколко пъти на маслена баня за около 10 мин. или до златисто-кафяво.
3. Отцедете от излишната мазнина.
4. Пригответе соса като смесите лютия сос с разтопеното масло, сол и пипер на вкус, соса "Уорчестършир", течния пушек и счукания чесън в тенджерка на слаб огън.
5. Потопете всяко крилце в така получения сос и ги подредете в огнеупорен съд за печене.
6. Ако остане сос, го полейте върху крилцата.
7. Печете във фурната на 180°С за 45 мин., покрити с алуминиево фолио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ