Пикантни азиатски крилца
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 3771
Пилешко с меден сос.
Необходими продукти:
- 12 пилешки крилца, разполовени при ставата
За соса:
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. олио от канола
- 1 с.л. сусамово олио
- 1/4 ч.ч. дестилиран бял оцет
- 1/4 ч.ч. мед
- 1/4 ч.ч. чеснов чили сос
- 1/2 ч.ч. хубав соев сос
- сусамови семена за украса
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилето със сол и пипер, печете на 180ºС за около 25 мин.
2. Междувременно сотирайте в тиганче джинджифила в олиото.
3. Прибавете останалите необходими продукти и оставете да къкри няколко мин. и заделете.
4. Когато крилцата се запекат, ги изпържете на маслена баня до златисто и до получаването на хрупкава коричка.
5. Сложете ги в соса и поръсете със сусамови семена.
Най-важните съставки
бял оцет, джинджифил, мед, олио от канола, печен сусам, пилешки крилца, соев сос, сусамово олио, Червен тайландски чили сос
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45-50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ