Пилешки гърди с ориз и зеленчуци
Пържени пилешки гърди с терияки сос и гарнитура от пикантен ориз.
Бон Апети
Излъчен на 12.10.2017
Пиле с ориз е традиционна рецепта, но във всеки край на света ястието се готви по различен начин. Този път Лора и Стоян се обръщат към традицията на Изтока, за да направят вкусни пилешки гърди на тиган със сос терияки и масло, поднесени върху пържен дългозърнест ориз с пресен лук. Това далеч не е бабиното пилешко с ориз, а по-скоро една екзотична, вкусна и лесна за приготвяне рецепта.
Първо в тенджерка с комбинация от олио и масло се запържват наситнени лук, чесън и люта чушка. Следва към тях да добавим ориз, щом стане прозрачен да долеем вода и да го оставим да се готви. След разваряване, се маха от огъня и се овкусява със соев сос и пресен лук. Основата на ястието е готова.
Сега преминаваме към същността, а именно мръвката. Гърдите се изтъняват и се намазват с терияки сос. Пържат се двустранно в тиган, фламбират се с бренди, добавя се още сос терияки и накрая се монтира със студено масло. Ястието се поднася като в чиния се сипва от ориза, отгоре полягва пилешка гърда и на финала се залива с масления сос с бренди и терияки от тигана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ