Пилешки гърди с коричка от трохи и билки
Печено пилешко филе с горчица, масло, хлебни трохи и подправки.
Пилешкото е месо, което лесно и бързо може да се превърне в питателна семейна вечеря дори и в делничен ден. А как се готви вечеря с пилешки гърди показва Миро в канала си Готвене за начинаещи, сглобявайки набързо четири порции печено пилешко с чеснов сос и зелена салата с дресинг. Ето храна, достатъчна за семейната трапеза.
Първо се заемаме с пилешкото. Маслото се разтапя, а гърдите се поръсват от едната страна със сол и пипер. С разтопеното масло се маже тавичка и в нея се поставят пилешките филета с подправките надолу. От горната страна се поръсват с още подправки, след това се мажат с пласт горчица. В чопър се смилат средичките на две филии хляб в компанията на чесън на прах, мащерка и риган. Към тях се добавя наситнен пресен магданоз. Пилешкото се поръсва с ароматните трохи, те се натискат, за да полепнат добре по него и отгоре се покапва с разтопено масло. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 18-20 минути.
А през това време се приготвя соса от смесени майонеза и кисело мляко с добавка на чесън и сол. Отделно се измиват листни зеленчуци и за подправянето им се разбиват зехтин с лимонов сок, сол и малко вода. На финала овкусената салата се поднася с пилешкото и чесновия сос. Вечерята е готова за по-малко от час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ