Регистрация

Сметаново пиле с гъби, картофи и зеленчуци

Сметаново пиле с гъби, картофи и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 802

Печени пилешки гърди с картофи, печурки и микс от зеленчуци в сметанов сос под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешки гърди
  • 5-6 картофа - около 500 г общо
  • 1 пакет замразени зеленчуци микс - 400-600 г
  • 500 мл течна млечна готварска сметана
  • 250 г пресни гъби
  • сол и пипер на вкус
  • 150 г кашкавал
  • връзка пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разполовете през средата на дебелината и после всяко парче нарежете на 2-3 филенца. Счукайте нежно между два пласта стреч фолио или в найлонов плик, поръсете със сол и пипер и оставете настрана.

2. Картофите измийте и обелете, нарежете на шайби, поръсете със сол и пипер и разпределете в правоъгълна тава.

3. Върху картофите подредете замразените зеленчуци микс, отгоре положете пилешките филета.

4. Гъбите нарежете на шайби и сложете на следващ пласт върху пилешкото.

5. Залейте със сметаната и на финала поръсете рендосания на едро ренде кашкавал.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути.

7. След изваждане поръсете с листа пресен копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта