Сметаново пиле с гъби, картофи и зеленчуци
Печени пилешки гърди с картофи, печурки и микс от зеленчуци в сметанов сос под кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 800 г пилешки гърди
- 5-6 картофа - около 500 г общо
- 1 пакет замразени зеленчуци микс - 400-600 г
- 500 мл течна млечна готварска сметана
- 250 г пресни гъби
- сол и пипер на вкус
- 150 г кашкавал
- връзка пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разполовете през средата на дебелината и после всяко парче нарежете на 2-3 филенца. Счукайте нежно между два пласта стреч фолио или в найлонов плик, поръсете със сол и пипер и оставете настрана.
2. Картофите измийте и обелете, нарежете на шайби, поръсете със сол и пипер и разпределете в правоъгълна тава.
3. Върху картофите подредете замразените зеленчуци микс, отгоре положете пилешките филета.
4. Гъбите нарежете на шайби и сложете на следващ пласт върху пилешкото.
5. Залейте със сметаната и на финала поръсете рендосания на едро ренде кашкавал.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути.
7. След изваждане поръсете с листа пресен копър и сервирайте.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ