Пилешки бутчета с домати и моцарела
Печени бутчета на тиган в стил капрезе - с босилек, домати и моцарела.
Бон Апети
Излъчен на 01.06.2017
Нови идеи за приготвяне на пилешки бутчета дават Лора и Стоян, като взимат само горната част от бедрата на птицата и съчетават рецепта за печено пилешко с такава за салата капрезе, комбинирайки месото с моцарела, чери домати и босилек, както и с различни техники на приготвяне, за да стане мръвката крехка и сочна.
Докато бутчетата се запържват в зехтин ПЪРВО С КОЖАТА НАДОЛУ и в компанията на скилидки чесън, се прави редукция от балсамов оцет с мед. Освен това се запичат кердови ядки на сух тиган. После бутчетата влизат в тавичка, покриват се с резени моцарела и рендосан пармезан и се запичат на фурна. А докато се готвят промешваме и следим редукцията и правим салата от разполовени чери домати и наситнен босилек. Изпечените бутчета се овкусяват с медения балсамов сос и се поръсват с доматчета и кедрови ядки. Готови сте да зарадвате и малки, и големи с това вкусно печено месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ