Пилешки бутчета в кисело мляко
Мариновано пилешко с чесън, лимон, кисело мляко и подправки.
Бон Апети
Излъчен на 08.03.2018
Печени пилешки бутчета - ежедневно ястие, за което всеки си има рецепта. А тя спасява семейната вечеря в натоварения делник, когато времето за готвене е кът. И докато да се обтрият бутчетата с подправки и просто да се запекат на фурна е елементарно и познато на вскички, то малко по-изисканата марината не затруднява допълнително готвенето, ала превръща крайния резултат в празнична храна за всички.
Заготовките се правят от предишния ден като в хаванче се смесват сухи подправки - босилек, мащерка, розмарин, риган и майоран. В купа се разбърква кисело мляко с лимонов сок, чесън, сол и сухите подправки. Почистените от капачета и перушина бутчета се овалват в сместа и се прибират в хладилника за една нощ. (Може и 24 часа.)
А на другия ден, кгато се върнете от работа, пускате фурната да загрява на 200 градуса, подреждате бутчетата в тава и ги оставяте да се изпекат докато нарежете салата или се изкъпете. Вадите от фурната и сервирате - нищо работа, но много вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ