Месо от пилешки бутчета с гъби и розмарин
Пилешки пържоли с печурки, чесън и розмарин.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 750 г месо от пилешки бутчета без кост и кожа
- сол и пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 30 г масло
- 250-300 г печурки
- 4 скилидки чесън + още сол и пипер
- сух розмарин
- листата на няколко стръка свеж магданоз
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Сложете мръвките в тигана без да се застъпват. Намалете температурата на слаба към умерена. Поръсете със сол, пипер и 1/2 ч.л. чесън на прах и оставете да се готвят 7 минути. След това обърнете, поръсете отново със сол, пипер и чесън на прах, похлупете и гответе още 7 минути.
2. През това време нарежете на полумесеци печурките, наситнете магданоза и си пригответе скилидките чесън за мачкане или пресиране.
3. Извадете готовото месо от тигана и пуснете маслото. Щом се разтопи прибавете гъбите, овкусете със сол, пипер и розмарин и гответе няколко минути.
4. Добавете намачкания чесън и наситнения магданоз, гответе още 1-2 минути и налейте водата. Щом кипне върнете месото в ястието.
5. След още 1-2 минути храната е готова. Разпределете в индивидуални порции и хапвайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ