Регистрация

Пилешки бутчета в бутер тесто

Пилешки бутчета в бутер тесто
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 890

Пай от бутер тесто с цели пилешки бутчета с чери домати и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета (наричани още парти бутчета)
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 1 пакет бутер тесто
  • 1/2 лимон
  • 6-8 чери доматчета или други дребни домати
  • 1 жълтък + 1 ч.л. вода
  • 50 г кашкавал
  • магданоз за поръсване по желание при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешките крачета прехвърлете в купа, посипете с ригана, солта и пипера и намачкания чесън. Залейте с олиото и разбъркайте добре. Оставете настрани да се овкусят.

2. Покрийте кръгла неголяма тава с хартия за печене, така че хартиеното фолио да стърчи извън ръбовете на тавата. Отгоре положете бутер тестото.

3. В средата на тестото разпределете бутчетата. Между тях сложете резени лимон и разполовени чери домати. Залейте със соса, изтекъл в съда от овкусяването на бутчетата.

4. Захлупете висящите краища на бутер тестото върху част от бутчетата. Трябва да се получи нещо като гърненце от тесто с голям отвор в средата. Намажете краищата на тестото с разбит жълтък с вода.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

6. Извадете, обърнете бутчетата, ако е възможно, и пъхнете във фурната за още 10 минути като намалите на 160 градуса и пуснете вентилатор.

7. Поръсете с рендосания кашкавал, върнете в изключена фурна за още 2-3 минути. После е готово за сервиране. По желание поръсете с листенца магданоз за разкош.

 

 

Източник: YouTube/ДНЕВНИК ДОМОХАЗЯЙКИ

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта