Пилешки бутчета в марината от смлени зеленчуци
Мариновани бутчета в зеленчуков сос.
Необходими продукти:
- 1,5 кг пилешки парти бутчета (само долната част от бутчето)
- 1 голяма червена сладка чушка
- 1 твърд домат
- 1 голяма глава лук
- листата на връзка магданоз
- 4-5 скилидки чесън
- 2 ч.л. сол
- лют пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Пичистете бутчетата и ги прехвърлете в голяма купа.
2. Почистете и нарежете на едро чушката, лука, домата, скилидките чесън и магданозените листа.
3. На един или два пъти смелете тези продукти в чопър като добавеите зехтина, сол и трите вида пипер (от лютия сложете колкото харесвате). Ако купата на чопъра ви е малка, след смилане изсипете в друга купа, за да разбъркате хубаво маринатата заедно, когато е готова. Така подправките ще се разнесат равномерно в нея.
4. Залейте бутчетата с маринатата, овъргаляйте хубаво и оставете за 1 час на стайна температура да се овкусят.
5. Изпечете на скара, грил тиган, барбекю или фурна, като НЕ оттръсквате маринатата, полепнала по бутчетата. Ако готвите на фурна, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
6. Можете да поднесете с барбекю сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ