Пържени бутчета с корнфлейкс и подправки
Панирани бутчета с марината от кисело мляко и коричка от царевичен чипс с билки.
Да се изпържи пилешкото не е най-полезният вариант за готвене на иначе нискокалоричното месо. Но пък е страшно вкусно и подканя да се отвори една биричка, докато се хруска месото с панировка от корнфлейкс и ароаматни подправки. Все веднъж можете да си го позволите. А как да си го сготвите, за да е наистина вкусно и апетитно - показват в канала Dazzle Spoon.
В тенджера се кипва вода, бутчетата се пускат във врящата вода и се държат там 15-тина минути. Отпенете след 5 минути, а ако искате да използвате бульона за друга гозба, можете да добавите в него парчета лук, дръжки магданоз, обелки от моркови или други остатъчни зеленчукови продукти като целина например. Докато пилешкото ври в един съд се разбива киселото мляко с малко вода, яйце и сол, а в чиния се смесват брашно, натрошен корнфлейкс и типичните подправки за пилешкото на KFC - джинджифил, сладък пипер, чесън на прах, сухи мащерка, босилек и целина. Посолява се и се разбърква.
Готовите и леко охладени бутчета се овалват в киселото мляко, след това в сухите съставки и после се пържат в сгорещено на умерен огън олио. Вадят се в чиния, застлана със салфетка или домакинска хартия. А после се поднасят - със зеленчуци или пържени картофи. И бира, сетествено!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ