Пилешка супа със зеленчуци
Средно | Порции 4
| Видяна: 2998
Бяло вино в супа - странно, но вкусно.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук, нарязан ситно
- 2 стръка целина, нарязана на кубчета
- 2 големи моркова, нарязани на кубчета
- 1 с. л. олио от рапица (или зехтин)
- ¼ ч. ч. бяло вино (по желание)
- 8 ч. ч. пилешки бульон
- 2 ч. ч. вода
- 1-2 с. л. червен пипер
- 1 с. л. лют червен пипер (по желание)
- ½ зелка, нарязана на хапки
- 1 ч. ч. сварено пилешко месо, нарязано на хапки
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. пипер
- 300 мл доматен сок
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука, целината и морковите в олиото на средно силен котлон в дълбок съд.
2. Добавете червения пипер плюс виното, бульона, водата, пилето, солта, пипера и доматени ясок.
3. Когато заври, добавете зелето и покрийте с капак. Намалете котлона и оставете да къкри 45 минути.
Най-важните съставки
бяло вино, доматен сос, зеле, лук, лют пипер, масло от рапица, моркови, пилешки бульон, пилешко месо, сол и пипер, целина, червен пипер
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.15 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ