Регистрация

Пилешка супа с домашни яйчени спагети

Пилешка супа с домашни яйчени спагети
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1010

Супа с пилешко и домашен нудълс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилешкото:

  • 800 г пилешко
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • стебло целина
  • 2,5 л вода

За нудлите:

  • 6 жълтъка
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. вода
  • 250 г брашно

За супата:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 дафинови листа
  • 10 зърна черен пипер
  • сол и пипер на вкус
  • пресен лук или магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешкото на парчета, почистете, сложете в тенджера и добавете целия мрков, цяла обелена глава лук и нарязаното на 2-3 парчета стебло целина. Залейте с водата. Изчакайте да кипне, отпенете няколко пъти и захлупете под капак. Оставете да къкри на умерен огън за час и половина.

2. През това време отделете жълтъците за нудлите и добавете яйцето при тях. Разбъркайте със солта. Налейте водата и разбъркайте отново.

3. В друга купа пресейте брашното. Залейте с яйчената смес и нежно оформете на жълто нелепнещо тесто. Прехвърлете на плот и месете 8-10 минути докато стане гладко и еластично. Оформете на топка, увийте в стреч фолио и оставете на стайна температура за 30 минути.

4. Лука нарежете на кубчета, а моркова - на къси ивички. После се върнете на тестото.

5. Разделете на две части. Всяка от тях разточете на тънка кора, след това набрашнете хубаво. Завийте кората като палачинка. С остър нож нарежете на тънки лентички, като режете палачинката през ширината. Направете същото и с втората половина тесто. След това поръсете с малко брашно нудлите, разрохкайте ги и ги оставете да изсъхнат на стайна температура докато дойде времето им за готвене.

6. Извадете зеленчуците от варенето на месото. Те няма да ви трябват повече. Извадете и месото, а на негово място добавете лука и моркова. Захлупете под капак да къкрят в бульона 5-8 минути, като добавите черния пипер и дафиновия лист.

7. След като са се посварили зеленчуците, вкарайте и нудлите в супата. Разбъркайте нежно и оставете да се готвят 5-8 минути.

8. Месото отделете от костите, накъсайте на влакна и върнете в супата. Дръжте още минута. Подправете със сол и черен пипер на вкус и извадете дафиновите листа.

9. Поднесете топла с поръска от пресен лук или пресни листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта