Пилешка супа с домашни яйчени спагети
Супа с пилешко и домашен нудълс.
Необходими продукти:
За пилешкото:
- 800 г пилешко
- 1 глава лук
- 1 морков
- стебло целина
- 2,5 л вода
За нудлите:
- 6 жълтъка
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. вода
- 250 г брашно
За супата:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 дафинови листа
- 10 зърна черен пипер
- сол и пипер на вкус
- пресен лук или магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешкото на парчета, почистете, сложете в тенджера и добавете целия мрков, цяла обелена глава лук и нарязаното на 2-3 парчета стебло целина. Залейте с водата. Изчакайте да кипне, отпенете няколко пъти и захлупете под капак. Оставете да къкри на умерен огън за час и половина.
2. През това време отделете жълтъците за нудлите и добавете яйцето при тях. Разбъркайте със солта. Налейте водата и разбъркайте отново.
3. В друга купа пресейте брашното. Залейте с яйчената смес и нежно оформете на жълто нелепнещо тесто. Прехвърлете на плот и месете 8-10 минути докато стане гладко и еластично. Оформете на топка, увийте в стреч фолио и оставете на стайна температура за 30 минути.
4. Лука нарежете на кубчета, а моркова - на къси ивички. После се върнете на тестото.
5. Разделете на две части. Всяка от тях разточете на тънка кора, след това набрашнете хубаво. Завийте кората като палачинка. С остър нож нарежете на тънки лентички, като режете палачинката през ширината. Направете същото и с втората половина тесто. След това поръсете с малко брашно нудлите, разрохкайте ги и ги оставете да изсъхнат на стайна температура докато дойде времето им за готвене.
6. Извадете зеленчуците от варенето на месото. Те няма да ви трябват повече. Извадете и месото, а на негово място добавете лука и моркова. Захлупете под капак да къкрят в бульона 5-8 минути, като добавите черния пипер и дафиновия лист.
7. След като са се посварили зеленчуците, вкарайте и нудлите в супата. Разбъркайте нежно и оставете да се готвят 5-8 минути.
8. Месото отделете от костите, накъсайте на влакна и върнете в супата. Дръжте още минута. Подправете със сол и черен пипер на вкус и извадете дафиновите листа.
9. Поднесете топла с поръска от пресен лук или пресни листа магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ