Яхния с корен от лотус
Азиатска яхния с лотус, воден кестен и гъби шийтаке.
Необходими продукти:
- 1 парче корен от лотус, нарязан на филийки (продава се в азиатските хранителни магазини, но може да бъде намерен и в някои билкарници)
- 2 връзки китайски наденички (или други наденички, с които разполагате), нарязани на филийки
- 1 връзка гъби шийтаке, накъсани
- воден кестен, обелен и нарязан на филийки (продава се в магазините за азиатски хранителни продукти)
- зелен лук, накъсан
- сусамово олио
- бял пипер
- китайско вино за готвене (мирин)
- 2 с.л. сос от стриди
- захар и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете наденичките в микровълновата фурна на силна степен за 2 мин. и заделете.
2. Изпържете като разбърквате зеления лук и гъбите, докато усетите аромата. Прибавете нарязания на филийки корен от лотус и водния кестен. Разбърквайте непрекъснато още 2 мин.
3. Прибавете сусамовото олио, белия пипер, соса от стриди и виното. Пържете като разбърквате 1 мин. и добавете китайските наденички, захар и сол на вкус. Разбъркайте хубаво и пържете още 2 мин. или до готовност.
4. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ