Регистрация

Яхния с корен от лотус

Яхния с корен от лотус
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4237

Азиатска яхния с лотус, воден кестен и гъби шийтаке.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче корен от лотус, нарязан на филийки (продава се в азиатските хранителни магазини, но може да бъде намерен и в някои билкарници)
  • 2 връзки китайски наденички (или други наденички, с които разполагате), нарязани на филийки
  • 1 връзка гъби шийтаке, накъсани
  • воден кестен, обелен и нарязан на филийки (продава се в магазините за азиатски хранителни продукти)
  • зелен лук, накъсан
  • сусамово олио
  • бял пипер
  • китайско вино за готвене (мирин)
  • 2 с.л. сос от стриди
  • захар и сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете наденичките в микровълновата фурна на силна степен за 2 мин. и заделете.

2. Изпържете като разбърквате зеления лук и гъбите, докато усетите аромата. Прибавете нарязания на филийки корен от лотус и водния кестен. Разбърквайте непрекъснато още 2 мин.

3. Прибавете сусамовото олио, белия пипер, соса от стриди и виното. Пържете като разбърквате 1 мин. и добавете китайските наденички, захар и сол на вкус. Разбъркайте хубаво и пържете още 2 мин. или до готовност.

4. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта