Пико-де-гальо - пикантна разядка
Нещо като... испанска люта салата.
Необходими продукти:
- 3 средни домата
- 1 жълт или бял лук
- 1 халапеньо
- пресен кориандър
- сол кошер
- сок от лайм
Начин на приготвяне:
1. Най-важната част са добрите съставки. Ако са в сезона, използвайте домашни, органични продукти. Когато няма такава възможност и доматите от оранжерия стават. Обикновено вкусът им е по-добър от този на останалите.
2. Основното нещо при рязането на домати е ножът да е остър. Ако ножът ви не е остър, използвайте нож за хляб. Доматите не трябва да са смачкани.
3. Нарежете лука на парчета с подобна големина като тази на доматите.
4. Нарежете надребно халапеньото - да се усеща на вкус, но да не е прекалено ситно. Ако обичате люто, сложете и половин чили. Ако не ядете люто, махнете семките и вътрешната ципа, където е най-лютото.
5. Смесете всички нарязани зеленчуци в купа, сипете нарязания кориандър, сока от лайм и сол на вкус. Сипвайте по малко, докато се получи по ваш вкус.
6. След като всичко се смеси и овкуси, покрийте ястието и оставете в хладилника за 5-10 мин. Извадете и отцедете излишната течност. Готово е за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ