Регистрация

Млечен сос за месо и зеленчуци

Млечен сос за месо и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1997

Дип за салати и меса в стил млечна салата или разядка с кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Този сос е идеално допълнение към печени картофи, домашен чипс, печени пилешки гърди и особено добре се връзва с пресни зеленчуци. Дипът е в състояние да превърне простичко нарязаните на лентички краставици и чушки в идеална салата. В него могат да се потапят и листни зеленчуци. Освежава всичко - от ордьовъра до основното.

Необходими продукти:

  • 1 кофичка цедено кисело мляко
  • връзка магданоз
  • 4 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 2 стръка пресен босилек
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Пресипете цеденото мялко в купа и го разбъркайте, за да няма бучки.

2. Много стриктно оберете листенцата на босилека и магданоза и ги наситнете изключително прецизно. Добавете при мялкото.

3. Чесъна намачкайте на паста с малко сол и вкарайте в дипа.

4. Пресния лук също наситнете много старателно, като отстраните завяхващите връхчета на листенцата. Пресипете го в купата.

5. Добавете лука на прах и осолете на вкус. Разбъркайте много добре, опитайте на соленост и ако всичко е ОК, можете да сервирате.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта