Пикантно пилешко задушено по корейски
Корейска рецепта за пикантно пилешко задушено.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле (нарязано на порции)
- 2 средни картофа
- 1/2 голяма глава лук
- 3 дълги зелени люти чушки
- 1 стрък зелен лук
- 1/3 морков или 7 бейби моркова
За соса:
- 2 с.л. корейски смлян червен пипер
- 1 с.л. малцов сироп
- 2 с.л. счукан чесън
- 2 ч.ч. вода
- 3 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешкото и го сложете в дълбока около 30 см тенджерка.
2. Нарежете картофите, лука, лютата чушка, зеления лук и морковите на кубчета (от около 2,5 см).
3. В средна купа разбъркайте всички необходими продукти за соса на гладка смес.
4. След това прибавете приготвените съставки от стъпки 2 и 3 към пилешкото.
5. Сложете тенджерата на котлона на среден огън.
6. Когато започне да ври, покрийте и намалете огъня. Оставете да къкри около 20-30 мин. (като разбърквате от време на време).
7. Поднесете с чаша червено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ