Севернокорейска супа с кюфтенца
Супа топчета с телешко и тофу по корейски.
Необходими продукти:
- 1 л пилешки / телешки / зеленчуков бульон
- 250 г телешка кайма
- 150 г тофу
- 60 г овкусено брашно
- 1 яйце
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 парче (1 см) джинджифил
- 2 ч.л. препечени сусамови семена
- 6 стръка зелен лук
- 1 с.л. соев сос
- 3 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Отцедете тофуто и го намачкайте.
2. Фино нарежете 3 стръка зелен лук.
3. Смесете каймата с тофуто, зеления лук, чесъна, сусамовото олио и семена и оформете малки кюфтенца.
4. Нарежете останалия зелен лук на 3-4 парчета, а джинджифила на филийки.
5. Прибавете ги в бульона и варете на слаб огън за 15 мин.
6. Докато къкри супата, разбийте яйцето.
7. Потопете бързо всяко кюфтенце в яйце, след това в брашно и ги пуснете внимателно в супата. Варете на слаб огън за още 5 мин.
8. Извадете джинджифила и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ