Пикантни китайски полумесеци
Печени пшенични формички със сирене и извара.
Необходими продукти:
За тестото:
- 250 пшенично брашно
- 250 г извара
- 125 г мас
За пълнежа:
- 200 г твърдо сирене, настъргано
- 1 яйце
За гарниране:
- сусам
- маково семе
- ким
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, направете кладенче в средата и сложете в него натрошената с вилица извара и резена твърда мас (студена от хладилника).
2. Разбъркайте всичко добре и омесете до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на топка и го сложете в хладилника за поне 30 минути.
3. Извадете тестото от хладилника, вземете половината от него и разточете на лист с дебелина 3-4 мм. Изрежете с чаша кръгли форми.
4. Разбийте едно яйце с 2 с. л. вода в купичка.
5. Вземете едно кръгче от тестото, потопете го първо в яйцето, после в настърганото сирене и го сгънете на две, така че да се получи полумесец.
6. Топнете едната страна на полумесеца отново в яйце и я наръсете със семена по избор.
7. Наредете готовите полумесеци в тавичка.
8. Изпечете полумесеците в предварително загрята на 180 С фурна за около 10 минути до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ