Китайски питки
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 9987
Пълнени китайски питки със свински с лук.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 3/4 ч.ч. вода (топла)
- 1 ч.л. мая
- 1/2 ч.л. сол
За пълнежа:
- 1 яйце
- 3 ч.ч. нарязан праз лук
- 3 ч.ч. смляно свинско
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 3 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. бял пипер
Начин на приготвяне:
Смесете всички необходими продукти за тестото и оставете готовото тесто на топло за 1 час.
Разделете го на 8-10 парчета. С помощта на точилка, разточете на големи кръгове.
Смесете продуктите за пълнежа.
Сложете по 1 с.л. в средата на всеки кръг тесто.
Завъртете и защипете краищата на кръга, така че плънката да остане вътре, като в кесийка.
Задушавайте на пара за 20-30 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ