Пикантна азиатска паста с козе сирене
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 2367
Паста с подлютено фъстъчено масло.
Необходими продукти:
За соса (дресинга):
- 1 чаена чаша фъстъчено масло
- ½ чаена чаша соев сос
- ½ чаена чаша оризов оцет
- 1 стрък прясна лимонова трева
- 1 супена лъжица нарязан джинджифил
- 2 супени лъжици царевичен сироп
- 150 грама козе сирене
За пастата:
- 450 грама азиатска или друга паста
- 1 чаша смлян червен пипер
- 1 стрък нарязан праз лук
- 1 чаена лъжица ситно нарязан джинджифил
- 1 чаена лъжица накълцан чесън
- 1 ч.л. магданоз
- 1 ч.л. сусамово семе
- 30 мл сусамово олио
- 60 мл оризов оцет
- 100 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата и изплакнете под студена вода. Смесете продуктите за пастата и натрошете сиренето. Добавете и 1-2 чаши от дресинга и охладете.
2. Може да се използва също и като дресинг за салата от олющени соеви ядки.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, джинджифил, козе сирене, лимонова трева, магданоз, оризов оцет, паста, праз лук, соев сос, сусамово олио, фъстъчено масло, царевичен сироп, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ