Регистрация

Паста с карамелизиран лук и козе сирене

Паста с карамелизиран лук и козе сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2587

Спагети с печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •    2 с.л. масло
  •    4 с.л. зехтин
  •    2 голяма глава червен лук
  •    1 ч.л. сол
  •    1/2 ч.л. захар
  •    500 г печурки, без пънчетата, нарязани на кубчета
  •    шепа или 2 пресен, нарязан босилек
  •    1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
  •    350 г лингуини, сварени
  •    150 г козе сирене
  •    3-4 с.л. пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

1. Разтопете 1 с.л. масло с 1 с.л. зехтин в голям тиган за пържене на среден до средно силен огън. Добавете захар, лук и половината сол. Гответе докато лукът покафенее хубаво, като разбърквате често. Извадете от тигана и заделете.

2. Разтопете останалото масло със зехтин. Добавете гъбите и пържете на среден огън с останалата сол до омекване и покафеняване, прибавете пипер на вкус.

3. Сложете лингуините при лука, гъбите, босилека, натрошеното козе сирене и пармезана, като разбъркате бързо, за да не стане на бучки и поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта