Регистрация

Печено свинско със сос от ананас

Печено свинско със сос от ананас
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1316

Свинско на фурна с плодов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими прдукти:

  • 1 парче свинско месо около 1,5 кг
  • 1 ананас
  • 20 мл сок от ананас
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. галета
  • 2 с.л. соев сос
  • 16 скилидки чесън
  • 1 с.л. оцет
  • сол и пипер на вкус
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо обтрийте със сол и пипер. 12 от скилидките чесън разполовете надлъжно. Шпиковайте месото и скрийте вътре чесънчетата.

2. Ананаса обелете, почистете и нарежете на колелца или полумесеци. Подредете ги по дъното на намазнена тава.

3. Сгорещете силно голям сух тиган и запечатайте свинското на него за по 50 секунди от страна. След това прехвърлете върху ананаса. Сипете 50-тина мл вода.

4. Завийте с фолио и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1:30 часа.

5. През това време подгрейте в касерола ананасовия сок с меда, Добавете галетата, намачканите 4 скилидки чесън и соевия сос. Гответе докато леко се редуцира. Добавете оцета и махнете от огъня.

6. Разгърнете свинското и го намажете с част от соса. Върнете във фурната и след 20 минути пак намажете. Повторете мазането още веднъж и извадете месото, когато прецените, че е готово.

7. Прецедете събралия се в тавата сос. Добавете студеното масло, разбъркайте и поднесете нарязаното на парчета свинско със соса в отделна купичка. Сервирайте и ананаса от дъното на тавата като гарнитура.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта