Зимна кавърма със свинско и винско
Мръвки от свински бут в гювеч с черен дроб, лук, гъби и вино.
Бон Апети
Излъчен на 27.01.2017
Готвим вкусна кавърма в гювеч, като не пестим усилия, за да постигнем най-добрия вкус на родното ястие. Първо запържваме свинското месо в свинска мас до златисто, после го вадим и в същия тиган добавяме още мас и готвим голямо количество лук до образуването на меден цвят. Вадим и лука и пържим в още мас гъби с люти чушки. Накрая им доливаме и червено вино и посоляваме. Тези продукти се обединяват в глинен гювеч и влизат във фурната на 180 градуса за 1 час и 40 минути. През това време обаче готвачът не почива, а се заема с черния дроб, който се пържи в още мас. Изпечената кавърма се смесва с черния дроб и наситнен пресен магданоз. А ако искате да разберете каква е логиката да готвим тези продукти поотделно - гледайте видеото, в което Лора и Стоян обясняват смисъла от кулинарните техники при правенето на кавърма.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ