Печени чушки в сос от сметана и домати
Печени чушки в сметанов сос с домати и чесън.
Необходими продукти:
- 9 сладки сочни големи месети чушки
- 1 глава лук
- 3 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 5 домата
- 1 ч.л. сол
- щипка захар
- 1/3 ч.л. черен пипер
- връзка магданоз
- 200 мл заквасена сметана + 1 с.л. брашно
- 150 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Чушките избушете и измийте много добре. Оставете цели като извадите само држката и семките. След това подредете в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато са готови, приберете в найлонов плик и щом с охладят - обелете.
2. Не чакайте докато чушките се готвят, ами си направете соса. Наситнете лука, а доматите обелете и нарежете на кубчета.
3. Сгорещете олиото в широк тиган и запържете лука за 3-4 минути. След това добавете чесъна, намалете леко огъня и гответе 4 минути.
4. Изсипете доматите, прибавете солта, захарта и пипера и разбъркайте. Сложете капак и оставете да покъкри за 8 минути.
5. През това време си наситнете магданозените листа, а заквасената сметана разбъркайте в купичка с брашното.
6. Излейте сметаната в тигана, на тънка струйка при непрестанно бъркане добавете водата и след като закъкри, можете да добавите обелените печени чушки. След 3-4 минути поръсете с магданоз и ястието е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ