Печени чушки със сирене и яйчена заливка
Чушки бюрек с мляко, яйце и сирене.
Предизвикателството da_sgotvim_s_milena е отправено към заетите домакини или неуките готвачи, които също имат шанс да хапнат българска манджичка, направена от самите тях. Рецептата за чушки бюрек е много лесна и може да бъде сготвена дори от дете, особено ако използвате печени чушки от буркан и не ви се налага да печете червените пиперки у дома си. Ето и как се прави вегетарианското ястие със сирене, яйца и зеленчуци, наподобяващо печен миш-маш.
В купа си разбиваме 3 яйца със 150 мл мляко. В чиния си слагаме брашно, а изпечените и обелени чушки разполовяваме по дължина. Намасляваме тавичка и на дъното й нареждаме пласт чушки, които предварително овалваме в брашно. Следва върху тях да натрошим бяло сирене и отгоре да подредим втория пласт чушки, отново набрашнени. После заливаме с яйчено-млечната смес и печем за около половин час. Готово - бързо и лесно, пък и е лека основна храна за топлото време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ