Печени чушки с доматен сос
Лятно предястие или гарнитура с български зеленчуци от пазара.
Необходими продукти:
- 10 зелени чушки
- 1 кг домати (по-сладки)
- 7-8 стръка магданоз
- 1 глава чесън
- Брашно за панировката
- ½ ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Печете чушките с дръжките. Обелвате ги и ги овалвате с брашно. Оставяте ги за 2-3 мин. да поемат от него и ги пържите в сгорещена мазнина по 2-3 мин от всяка страна до леко зачервяване.
След като чушките са готови, настъргвате доматите на ренде и ги запържвате в мазнината, в която сте панирали чушките. Запържвате ги до извиране на част от водата им или до сгъстяване на соса. Осолете доматения сос и добавете към него счукания чесън. С него залейте чушките и поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ