Печени черни миди в чесново-джинджифилов сос
Красиво предястие, мезе или част от основното ви блюдо.
Необходими продукти:
- 500 г черни миди
- 1 ч.ч. бяло вино
- ½ ч.ч. пилешки бульон
- 2 ч.л. пресен кориандър
- 2 ч.л. магданоз
- 1/8 ч.ч. пресен джинджифил
- 1/8 ч.ч. бял лук
- 4 скилидки чесън
- студено пресован зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Вземете голям и дълбочък тиган. Сипете малко зехтин. Накълцайте ситно джинджифила, чесъна и лука и ги запържете в зехтина на средно силен огън докато станат прозрачни.
2. Оставете котлона на средно силна степен и прибавете виното и бульона. Прибавете към тях накълцания кориандър и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Не кипвайте, тъй като готвите с вино, а просто оставете на средно силен огън. Разбъркайте, за да се смеси всичко и прибавете мидите.
3. Мидите се готвят много бързо, като скаридите. Ще познаете, че са готови когато видите, че всички са се отворили и месото вътре е меко. Сложете по малко от соса във всяка мида, а може и отгоре. Мидите би трябвало да са напълно готови след 10-15 минути.
4. Свалете от огъня и сервирайте като предястие или част от основното ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ