Миди с домати, праз и лук
Миди в масло с бяло вино, лук и домати.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- ½ чаша нарязан праз
- 1 средно голяма глава лук, нарязана
- 3 скилидки нарязан чесън
- 1 кг миди
- ½ чаша бяло вино
- сокът на един лимон
- сол и пипер
- 2 супени лъжици масло
- 2 пресни домата на парченца или 400 г от консерва
- 2 супени лъжици нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в дълбок тиган на среден огън.
2. Добавете праза, лука и чесъна и задушете за 5-10 минути.
3. През това време изчистете косъмчетата от мидите. Най-добра работа върши някоя евтина, груба гъба за миене.
4. Добавете мидите, лимонов сок и бяло вино и гответе докато мидите се отворят.
5. Подправете със сол и пипер и след това сложете и нарязаните домати и маслото.
6. Внимателно разбъркайте вкусовете докато маслото не се разтопи и доматите не се загреят напълно.
7. Добавете нарязания магданоз и объркайте всичко.
8. Поднесете мидите и соса в плитки купички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ