Печени свински ребра с леща и зеленчуци
Ребърца на фурна с гарнитура от кафява леща и моркови.
Бон апети
Излъчен на 12.11.2015
Времето застудява и отново на мода идват свинските дарове. Днешната рецепта е за свинско с боб, но вместо с фасул, го правим с леща, за да се разнообрази омръзналата до болка традиция. Ястието не е по-малко вкусно, но за разлика от бобения си вариант, се готви доста по-малко време. За вкусното печиво подбираме не какво да е месо, а специално ребърца, за да има и глозгане на кокалки в процеса на ядене. Доказано е, че така се изяждат по-малки количества, защото времето от началото на храненето до усещането на първата ситост е двадесет минути. Разбира се, ако не ви занимава с кокаляк, можете да изберете и друго месце от прасенцето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ