Печени свински ребра с картофи
Ребърца на фурна с картофена гарнитура.
Необходими продукти:
- 800 грама свински ребърца
- 600 грама картофи
- 4-5 малки глави стар лук по желание
- 2 сухи кубчета бульон или 1 с.л. универсална подправка
- 50 мл вода
За маринатата:
- 100 мл червено вино
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. мед
- лют пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
1. Пригответе маринатата като смесите продуктите и овъргаляте хубаво ребърцата в нея. Приберете в хладилник за минимум 2 часа.
2. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета в тава за печене.
3. Обелете главичките лук, разполовете ги (ако са по-големи, ги разрежете на четвъртинки) и ги добавете в тавата.
4. Сипете водата на дъното, поръсете със сухата подправка или сронете със сухи ръце бульончетата и поръсете картофите и лука. Разбъркайте.
5. Наредете ребърцата върху картофите и лука, като леко ги натиснете, за да потънат наполовина в гарнитурата. С маринатата можете да полеете ястието.
6. Завийте в алуминиево фолио тавичката и печете на 200-220 градуса за 45 минути.
7. Разгърнете фолиото и допечете до готовност (около 20-25 минути).
8. Сервирайте с чаша подходящо за това ястие червено вино.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ