Регистрация

Печени свински ребра с картофи

Печени свински ребра с картофи
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 12222

Ребърца на фурна с картофена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 грама свински ребърца
  • 600 грама картофи
  • 4-5 малки глави стар лук по желание
  • 2 сухи кубчета бульон или 1 с.л. универсална подправка
  • 50 мл вода

За маринатата:

  • 100 мл червено вино
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • лют пипер на люспи по желание

Начин на приготвяне:

1. Пригответе маринатата като смесите продуктите и овъргаляте хубаво ребърцата в нея. Приберете в хладилник за минимум 2 часа.

2. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета в тава за печене.

3. Обелете главичките лук, разполовете ги (ако са по-големи, ги разрежете на четвъртинки) и ги добавете в тавата.

4. Сипете водата на дъното, поръсете със сухата подправка или сронете със сухи ръце бульончетата и поръсете картофите и лука. Разбъркайте.

5. Наредете ребърцата върху картофите и лука, като леко ги натиснете, за да потънат наполовина в гарнитурата. С маринатата можете да полеете ястието.

6. Завийте в алуминиево фолио тавичката и печете на 200-220 градуса за 45 минути.

7. Разгърнете фолиото и допечете до готовност (около 20-25 минути).

8. Сервирайте с чаша подходящо за това ястие червено вино.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта